У Соледарі поховали воїна 54 омбр Олександра Меденцева, який героїчно загинув на Луганщині

 

У п’ятницю, 1 березня, в місті Соледар Бахмутського району Донецької області поховали Олександра Меденцева, який поліг, захищаючи рідний Донбас.
Солдат, заступник командира бойової машини – навідник-оператор зі складу 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, він загинув ще 25 лютого від кульового поранення в бою на Луганщині.

За уточненими даними, 33-річний боєць був смертельно поранений між позиціями сил ООС та бойовиків у районі села Новоолександрівка (Попаснянський район, Луганська область).

Лише через два дні, 27 лютого, командуванню бригади вдалося домовитися з сепаратистами про евакуацію. Тіло загиблого воїна українська сторона забрала в присутності представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, розповів представник “Книги пам’яті загиблих за Україну” Святослав Смук.

Посередниками традиційно виступили представники громадської організації “Союз ветеранів Афганістану Луганщини”.

Речник бойовиків “ЛНР”, як і в попередніх випадках, заявляв про те, що загибель українського військового в “сірій зоні” стала наслідком виходу “української ДРГ”, і цього разу (26 лютого) вона нібито складалася з 10 осіб.

Українські військові натомість говорять про напад з боку бойовиків.

Ім’я і прізвище полеглого раніше було назване з помилкою (“Медінцев”) прес-центром штабу ООС.

“…Близько 13.00 [25 лютого] по взводному опорному пункту однієї з механізованих бригад, яка обороняє Попаснянський напрямок, ворог розпочав вогонь зі стрілецької зброї. Під прикриттям автоматного та кулеметного вогню противник намагався наблизитися до нашої позиції.
Заступник командира бойової машини – навідник-оператор солдат Олександр Медінцев відразу відкрив вогонь у відповідь. Ворог був зупинений та примушений відступити. Водночас ворожа куля обірвала життя нашого захисника”, – розповів на денному брифінгу 26 лютого представник прес-центру Об’єднаних сил від 26 лютого.

За виявлену мужність солдат посмертно був представлений до нагородження.

Олександр Миколайович Меденцев народився 28 жовтня 1985 року в місті Соледар Бахмутського району Донецької області.

Судячи з фото, в ЗСУ служив із 2014 року.

Залишилися батьки та сестра.

Як інформувала “Новинарня“, Олександр Меденцев із 54-ї “бахмутської” омбр був восьмою бойовою втратою ЗСУ в лютому 2019 року.

Читайте також:
Бойові втрати лютого: імена і фото восьми загиблих

У лютому знищено щонайменше 84 бойовиків, – Штефан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.