Москва не визнала рішення арбітражу Гааги за позовом “Нафтогазу” щодо Криму

 

Міністерство юстиції Росії заявило, що у Гаазького арбітражу немає юрисдикції на розгляд позову НАК “Нафтогаз України” до Росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Також РФ “не визнає часткове рішення у зв’язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову НАК “Нафтогаз” та інших до Російської Федерації”.

Крім того, мін’юст РФ також заявив про плани прийняти “всі необхідні заходи для захисту інтересів Росії”.

Як інформувала”Новинарня“, 1 березня стало відомо, що НАК “Нафтогаз України” отримав позитивний висновок арбітражу в Гаазі щодо позову проти Росії через захоплені активи компанії в окупованому Криму. Трибунал визнав свою юрисдикцію у цій справі.
Виконавчий директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко заявив, що сума, яку “Нафтогаз” вимагає від Росії в трибуналі Гааги за активи в окупованому Криму, складає 8 млрд. доларів включно з відсотками.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна