Капітана Повітряних сил посадили на шість років за старі крадіжки

 

Житомирський районний суд виніс вирок колишньому офіцеру однієї з військових частин Повітряних сил ЗС України за вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

У четвер, 28 лютого, крадія військового майна засудили до шести років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

“Установлено, що в період з 30.12.2015 по 01.02.2016 вказаний капітан ЗСУ, будучи військовою службовою особою, зловживав службовим становищем в умовах особливого періоду. За цей час він незаконно заволодів спеціальною технікою для обробки польотної інформації. Такі злочинні дії спричинили унеможливлення використання вказаної техніки в подальшому та заподіяли державі матеріальних збитків на суму 201 100 гривень. Частину з цієї суми офіцер відшкодував. Проте, з метою уникнення кримінальної відповідальності, обвинувачений під час судового засідання не визнав своєї вини”, – ідеться в повідомленні.

“Однак зловмиснику в погонах не вдалось уникнути кари за скоєний злочин. Житомирський районний суд Житомирської області погодився з ретельно зібраними доказами військової прокуратури. Вироком суду обвинуваченого офіцера засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років. Також суд постановив стягнути з засудженого заподіяну ним матеріальну шкоду”, – розповіли у відомстві.

Читайте також:
Затримання сержантів за крадіжки в ЗСУ: радіостанції на Кропивниччині, танковий захист – під Черніговом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна