У Росії військовий отримав 10 років колонії за “шпигунство” для України

 

У Росії військовослужбовця Чорноморського флоту з базуванням в анексованому Криму Дмитра Долгополова і його цивільну дружину засудили на 10 і 9 років колонії, відповідно, за “шпигунство” на користь України.

Про це у четвер, 28 лютого, пише російське видання ТАСС, з посиланням на ФСБ.

У РФ стверджують, що чоловік працював на військову розвідку Міноборони України.

“28 лютого 2019 року Північно-Кавказьким окружним військовим судом (розташованим у Ростові-на-Дону, — “Н”) визнані винними в скоєнні державної зради (ст. 275 КК Росії) у формі видачі державної таємниці громадянин РФ, військовослужбовець Чорноморського флоту, майор Долгополов Д. А. і його співмешканка, громадянка РФ Сухоносова А. С. — в формі шпигунства”, — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Долгополова засудили до 10 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, Сухоносову — до 9 років колонії загального режиму.

“Встановлено, що Сухоносова, будучи завербованою співробітником головного управління розвідки Міноборони України полковником Ігорем Клименком, привернула Долгополова до конфіденційного співробітництва з українською спецслужбою за грошову винагороду”, — пишуть в РФ.

У ФСБ вважають, що пара “збирала і передавала спецслужбі України відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність частин і з’єднань Чорноморського флоту, витік яких міг завдати шкоди обороноздатності РФ”.

Пару затримали у вересні 2018 року в окупованому Сімферополі.

Повідомляється, що вони “визнали провину і покаялися в скоєному”.

Читайте також:
Шпигунське сито: як в українському війську протидіють “кротам” із Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна