12-річну дівчинку з Донеччини, яка впала в кому, доправили до Києва літаком ООС. ВІДЕО

 

За рішенням командувача операції Об’єднаних сил, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, літаком ООС із Донеччини до Києва евакуювали дівчинку у важкому стані, якій терміново була потрібна кваліфікована допомога медиків.

Як повідомляє прес-центр ООС, у родині місцевих мешканців сталася біда. Донька, 12-річна Юля, внаслідок гострого порушення мозкового кровообігу та спричиненого ним геморагічного інсульту впала в кому.

Консиліум лікарів обласної лікарні, що в місті Лиман Донецької області, визнав: єдиним шансом на порятунок дитини є термінова евакуація до Києва для подальшого лікування в інституті нейрохірургії імені А. Ромоданова.

Зважаючи на критичний стан дівчинки, командувач ООС Наєв ухвалив рішення про аеромедичну евакуацію хворої. Підтримку надав голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Олександр Куць. Координація відбувалась за сприяння волонтера з Дніпра Тетяни Губи.

О 14-й годині 27 лютого літак Ан-26 авіації Державної служби  з надзвичайних ситуацій приземлився на одному з аеродромів у районі проведення операції Об’єднаних сил, і вже за лічені хвилини піднявся у повітря з маленькою Юлею.

Після приземлення в столичному аеропорту “Жуляни” хвору дитину негайно доставили до профільного інституту.

Як зазначають в ООС, розпочалося складне лікування, яке, зважаючи на досвід та професіоналізм провідних нейрохірургів країни, дає надії на порятунок дитини.

“Командувача ООС Сергія Наєва я знаю ще з початку 2014- го року. Сергій Іванович своїм оперативним наказом вжити всі можливі заходи і засоби для евакуації Юлі в Київ дійсно дав шанс на одужання. Божої помочі лікарям”, – прокоментувала ситуацію Тетяна Губа.

Читайте також:
Наєв відвідав на нагородив поранених бійців 72-ї бригади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна