“Робимо спільну справу”. Заява ініціативи “Хто замовив Гандзюк?” і волонтерів ВМСУ

 

Ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” та волонтери Військово-морських сил України оприлюднили спільну заяву щодо непорозуміння навколо акції в Одеському морському порту.

“На п’ятому році війни і боротьби всередині країни у всіх нас емоції часто зашкалюють, і ми можемо робити поспішні висновки. Але ми всі пережили забагато складних і трагічних моментів, щоб сьогодні дозволити будь-яким політичним силам зіштовхнути нас одне з одним”, – наголошується в заяві.

“Так, ініціативна група «Хто замовив Катю Гандзюк?» визнає, що акція перед есмінцем «Дональд Кук» хоч і не була протизаконною, мала мирний характер і проходила в не забороненому для цього місці, проте могла виглядати як провокація для військовослужбовців, які патрулювали порт”, – зазначають, зі свого боку, активісти.

Водночас вони підкреслюють, що з військовими” дуже швидко знайшли спільну мову і порозумілись, конфлікту немає”.

У свою чергу, волонтери Військово-морських сил “визнають, що поспішили з обвинуваченнями в бік активістів про те, що їх акція призвела до скасування екскурсії родичів військовополонених моряків на борту есмінця. Це була дезінформація, такі закиди не відповідають дійсності. Конфлікту немає”.

“Ми запевняємо українське суспільство в тому, що підтримуємо одне одного у нашій боротьбі, поділяємо одні цінності і спільно вимагаємо звільнення українських моряків з російського полону, підтримуємо родичів військовополонених та вимагаємо справедливого покарання для вбивць Катерини Гандзюк”, – наголошують підписанти заяви.

І нагадують, що адвокат Каті Гандзюк та її близьких  представляє також і полонених Росією моряків.

“Ми разом робимо спільну справу. Тому тим, хто на наших трагедіях намагається робити чорний піар, ми спільно кажемо: йдіть до дідька! Разом до перемоги. Слава Героям”, – підсумовують активісти і волонтери.

Читайте також:
“Сорі за емоції”: Геращенко видалила допис про акцію “Хто вбив Гандзюк?” в Одесі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна