Після скандалу з Maruv Кабмін удосконалить правила відбору на “Євробачення”

 

Кабінет Міністрів пропонує удосконалити правила відбору на “Євробачення” та впорядкувати гастрольну діяльність українських артистів на території держави-агресора.

Про це йдеться в рішенні уряду, опублікованому на сайті Кабміну після засідання в середу, 27 лютого.

“Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка щодо удосконалення правил відбору учасників від України на пісенний конкурс «Євробачення» та впорядкування концертно-гастрольної діяльності для осіб, які беруть участь у заходах на території країни – агресора та окупованій території (законопроект №8085)”, – йдеться в повідомленні.

У Кабміні зазначили, що таке рішення продиктоване суспільним резонансом, який був викликаний обставинами відбору учасників конкурсу “Євробачення” від України.

“Втручатися в цей процес, так само як і в діяльність суспільного мовника (як куратора процесу), уряд не може. Втім саме удосконалення існуючих нормативних актів дозволить виключити ситуації, що збурюють суспільство”, – ідеться в повідомленні уряду.

Як інформувала “Новинарня“, 25 лютого Національна суспільна телекомпанія відмовилася підписувати угоду на представлення України на “Євробаченні” зі співачкою MARUV (Анна Корсун), попри її перемогу в фіналі національного відбору. Підставою для цього стали постійні гастролі епатажної виконавиці в Росії та її заяви про “мир”. Однак цей критерій відбору ніде не прописаний.

Сама співачка зазначила, що їй із НСТУ не вдалося дійти згоди через те, що вона “не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я — музикант, а не битка на політичній арені”.

26 лютого стало відомо, що гурт Freedom Jazz Girls Band, який посів друге місце у національному відборі, теж відмовився представляти Україну у фіналі ЄБ в Ізраїлі. 27 лютого про те саме оголосила KAZKA.

Після Марув (11 балів), “Фрідом джазу” (10) і “Казки” (8) наступні місця у фіналі відбору посіли Brunettes Shoot Blondes і YuKo (по 5 балів) та дівчата з дуету “Анна-Марія” (3), які не визнають російської окупації Криму.

Конкурс “Євробачення” пройде 14-18 травня 2019 року в Тель-Авіві (Ізраїль).

Читайте також:
Через Maruv до правил відбору на “Євробачення” потрібно внести зміни, – Кириленко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна