У ЄС зросла кількість відмов українцям у в’їзді

 

Кількість відмов громадянам України у в’їзді до країн Євросоюзу і Шенгену протягом 2018 року зросла на 55%, порівняно з показником 2017 року, і склала 57 593 випадки порівняно з 37 114 у 2017-му.

Головною причиною залишається недостатня кількість документів для перетину, повідомила ГО “Європа без бар’єрів” з посиланням на щорічний аналіз ринків Європейської агенції кордонів і берегової охорони (Frontex), опублікований 20 лютого 2019 року.

Близько 53 тисячі відмов громадянам України відбулася на наземному кордоні. Найбільше на польському — 46 184 громадянам.

Двома головними причинами відмов вважають недостатню кількість документів, які би обґрунтовували мету поїздки та умови перебування, а також відсутність достатніх коштів для існування.

Також серед поширених причин – відсутність чинної візи або дозволу на проживання, відсутність невикористаних днів у рамках 180-денного періоду, наявність запису щодо особи у Шенгенській інформаційній системі.

Продовжують траплятися випадки, коли українці намагаються перетнути кордон без закордонного паспорта.

Водночас за іншими міграційними показниками ситуація менш проблематична. Так, за кількістю неврегульованих мігрантів з України на території ЄС у 2018 році зафіксовано зростання на 11% – з 32 608 до 36 251.

Проте при цьому українців, які перевищили термін перебування в ЄС, переважно виявляють під час добровільного виїзду з країн ЄС, а не на території держав-членів.

Використання підроблених документів громадянами України 2018 року продовжувало знижуватися і склало 401 випадок.

Нагадаємо, з 11 червня 2017 року між Україною та Євросоюзом діє безвізовий режим, який дозволяє українцям перебувати на території ЄС 90 днів протягом 180 днів.

Читайте також:
В Україні змінили правила виїзду дітей за кордон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна