“У війни теж є свої правила”. Для українських військових запустили мобільний додаток

 

Міжнародна гуманітарна організація Geneva Call запровадила мобільний додаток для українських військовослужбовців “У війни теж є правила”.

Додаток в ігровій формі знайомить із нормами міжнародного гуманітарного права стосовно того, що дозволено і не дозволено на війні, повідомляє “Укрінформ”.

Програма має два рівні складності і 28 сценаріїв.

На кожному з рівнів користувач стикається з реальними ситуаціями, які можуть виникнути під час бою. На нього чекають питання, пов’язані з військовою тактикою, веденням бойових дій, захистом дітей і цивільного населення, використанням зброї, наданням допомоги пораненим.

Відповідаючи на запитання правильно, користувач може перейти на рівень командира зі  складнішими питаннями і сценаріями. Впоравшись із ними, він отримає сертифікат проходження гри.

Як відзначають у Geneva Call, учасник гри повинен відповісти на такі запитання: чи можна стріляти по лікарнях і школах, якщо в них перебуває супротивник; чи можна приймати до своїх лав молодих людей, якщо ви не впевнені, що їм виповнилося 18 років; чи може військовий імітувати здачу в полон, щоб несподівано напасти на ворога і заскочити його зненацька тощо. Окреслені питання доволі часто виникають у бійців збройних груп, що перебувають у зоні конфлікту, але не завжди вони можуть знайти відповіді на них.

Уперше додаток став доступним у Лівії в 2015 році під назвою “Солдат, а не вбивця” (Fighter, not Killer).

У 2019 році мобільний додаток для телефонів Android запрацював в Україні.

Завантаживши його можна різними мовами, користуватися додатком можна в режимі офлайн.

Як відомо, Geneva Call (“Женевський заклик”) – міжнародна недержавна гуманітарна організація, яка працює над посиленням захисту цивільних осіб у збройних конфліктах. Вона зосереджує свої зусилля на захисті дітей від наслідків збройних конфліктів, протидії сексуальному насильству і гендерній дискримінації, захисті медичних місій та забороні використання протипіхотних мін під час військових дій.

Читайте також:

УІНП до 100-річчя Соборності презентував гру для смартфонів. ЛІНК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна