МЗС Швеції викликав посла РФ через дії російського Су-27 над Балтикою

 

Посла Росії в Швеції викликали в міністерство закордонних справ королівства в зв’язку з інцидентом, коли російський винищувач СУ-27 наблизився на відстань 20 метрів до шведського літака розвідки над Балтикою.

Про це повідомила в неділю, 24 лютого, представник відомства Діана Кудхаіб, передає  ТАСС.

“Російський посол викликаний в міністерство закордонних справ. У понеділок він буде прийнятий главою відділу МЗС з безпеки польотів в Європі”, — розповіла представник МЗС Швеції.

Нагадаємо, в п’ятницю, 22 лютого озброєні сили королівства Швеція повідомили, що під час польоту над Балтійським морем в міжнародному повітряному просторі на початку тижня російський винищувач СУ-27 небезпечно наблизився до шведського літака розвідки над Балтійським морем.

Міністр оборони країни Петер Хультквіст, коментуючи інцидент “Шведському радіо”, назвав таку поведінку російських ВПС неприйнятною.

Своєю чергою в Міноборони РФ заявили журналістам, що російський винищувач Су-27 з чергових сил з ППО 19 лютого проконтролював над нейтральними водами Балтійського моря політ літака-розвідника “Гольфстрім” ВПС Швеції, що наближався до кордонів Росії.

За словами представників відомства, Су-27 перебував на безпечній відстані.

Читайте також:
З Росією можна говорити тільки з позиції сили, — Порошенко у інтерв’ю Fox News

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна