Справу проти одеського “автомайданівця” Устименка закрили

 

Справу проти активіста одеського “Автомайдану” Віталія Устименка щодо непокори правоохоронцям закрили.

Про це  Устименко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Найшвидша перемога всіх часів. Справу моєї “злісної непокори” розглянуто за 15 хвилин і закрито. Дякую всім, хто прийшов підтримати”, – заявив він.

За даними “Автомайдану”, про затримання Устименка у грудні 2018 року “навіть не склали протокол”.

“Тепер писатимемо заяву про незаконний арешт”, – заявила організація у Twitter.

Як повідомляла “Новинарня“, наприкінці грудня минулого року затримали лідера одеського “Автомайдану” Віталія Устименка, який брав участь у знесенні паркану, встановленого у зеленій зоні міста.

Разом із ним тоді затримали ще двох активістів, Дем’яна Ганула та Сергія Варламова.

Минулоріч на акцію проти паркану вийшли місцеві мешканці, а також “автомайданівці”. Вони стверджували, що паркан встановили незаконно, без жодних документів.

“Коли нас почали затримувати — ми перешкоджали діям поліції і почалася штовханина. Нас почали садити в машину (поліції, – “Н”)”, — сказав активіст.

Устименко тоді також додав, що досі перебуває під державною охороною після того, як у червні 2018-го на нього напали з ножем.

Воодночас поліція Одещини повідомила, що після акції проти будівництва кінологічного майданчика біля Меморіалу 411-ї батареї за непокору поліцейським та бійку з ними троє осіб доставили до поліції для встановлення обставин події.

“Учасники акції із застосуванням сльозогінного газу вчинили бійку з правоохоронцями. Попередньо їх дії кваліфікуються  ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України”, — йшлося у повідомленні.

“Під час акції один із правопорушників висловлювався нецензурною лайкою щодо правоохоронців. Його вивели з місця проведення акції та супроводили до службового автомобілю поліцейських для подальшого доставлення у відділення поліції. Двоє інших учасників акції, аби завадити правоохоронцям затримати товариша, вирушили слідом. Один з них вдарив поліцейського, а інший чинив непокору поліцейським та заважав їм посадити в автомобіль правопорушника”, — стверджували у поліції.

Своєю чергою “Думська” повідомляла, що активісти патріотичних організацій повністю знесли паркан навколо майбутнього будівництва “собачого містечка” на краю парку меморіалу 411-ї батареї.

“Зокрема, в акції беруть участь представники “Національного корпусу”. За їх словами, під приводом облаштування собачого майданчика влада віддає ділянку для будівництва ресторану”, — писало видання.

Читайте також:
В Одесі затримали двох підозрюваних у фіктивній торгівлі акціями Tesla

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.