Православна церква Румунії готова визнати ПЦУ за однієї умови

 

Священний Синод Румунської православної церкви готовий розглянути питання про визнання Православної церкви України в обмін на гарантії забезпечення прав і свобод румунських православних в Україні.

Про це поінформували в прес-службі Румунської патріархії за підсумками засідання Священного Синоду, повідомляє “Укрінформ”.

“Необхідно отримати письмові гарантії від церковних і державних органів влади України про те, що етнічну і мовну ідентичність румунів, які проживають в Україні, буде збережено, а румуномовні православні матимуть можливість не тільки об’єднуватися в румунські православні парафії, а й мати можливість розвивати духовні відносини з Румунським патріархатом, тобто отримувати підтримку, в тому числі літургійні та богословські книги їхньою рідною румунською мовою”, — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що крім цього, необхідна справжня консультація з румунськими православними в Україні, які зацікавлені у збереженні своєї етнічної та мовної ідентичності.

Зазначається також, що після проведення відповідних консультацій Священний Синод висловить свою офіційну позицію щодо визнання Православної церкви України.

Як повідомляла “Новинарня“, до Православної церкви України перейшли вже понад 300 парафій УПЦ МП.

Читайте також:
Кіпрська православна церква підтримала ПЦУ й засудила РПЦ за подвійні стандарти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.