1,5 млрд. грн. надійшли в держбюджет у рамках нової спецконфіскації

 

У п’ятницю, 22 лютого, кошти в сумі майже 1,5 мільярда гривень в рамках спецконфіскації перераховані на банківський рахунок Державної казначейської служби України.

Про це сповістила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Повідомляю тим, хто сумнівався: сьогодні, 22 лютого 2019 року, кошти в сумі 1 478 480 000 гривень перераховані на банківський рахунок Державної казначейської служби України”, – написала вона у “Фейсбуці‘.

Сарган оприлюднила фотокопії двох платіжних документів – один на суму 1 мільярд 207 мільйонів 280 тисяч гривень, другий – на 271 мільйон 200 тисяч гривень, інші дані заретушовані.

Раніше, 15 лютого, генеральний прокурор Юрій Луценко написав у “Фейсбуці”, що завдяки зусиллям Департаменту міжнародного співробітництва ГПУ відкрито шлях до виконання вироку суду в частині спеціальної конфіскації грошових коштів злочинної організації Януковича в сумі 1 мільярд 478 мільйонів гривень, які надійдуть на рахунки Держказначейства.
Генпрокурор зауважив, що ці гроші будуть спрямовані на посилення обороноздатності України: “Армія отримає нові ракети, ПТУРи, бронемашини, системи управління вогнем. А прикордонники завершать комплексну систему облаштування держкордону”.

Нагадаємо, у січні 2018 року “Аль-Джазіра” опублікувала секретну ухвалу Краматорського суду щодо конфіскації “общака Януковича”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна