На полігоні 72 омбр вибухом гранати поранило двох строковиків

доповнено

У четвер, 21 лютого, на полігоні у Київській області внаслідок підриву невідомого вибухового предмету отримали травмування два військовослужбовці строкової служби.

Про це повідомили військові з 72-ї омбр ім. Чорних Запорожців на сторінці у Facebook.

Постраждалих доставлено до лікувального закладу Міністерства оборони України та надано кваліфіковану медичну допомогу. Зараз їх життю загроз немає.

Попередні причини надзвичайної події – особисте порушення заходів безпеки.

За цим фактом призначено службове розслідування.

“Хочемо вкотре наголосити не чіпати невідомі та підозрілі предмети на військових полігонах”, – наголосили військові.

ОНОВЛЕНО. ЯК випливає з повідомлення прес-служби військової прокуратури Центрального регіону, вибухнула граната, і це сталося під час навчань у 72-й окремій механізованій бригаді ЗСУ в Білій Церкві.

“…Близько 15.30 під час проведення навчань стався несанкціонований вибух гранати, внаслідок чого двоє солдат строкової служби військової частини А2167 зазнали тілесних ушкоджень.
Обидва постраждалі доставлені до військового госпіталю у м. Біла Церква з осколковими пораненнями”, – зазначили у відомстві.

Військовою прокуратурою Білоцерківського гарнізону проводяться першочергові слідчі дії.
Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України “Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення”.

Читайте також:
Адвокати заявили про порушення прав потерпілих у справі про вибух міномету “Молот”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна