Адвокати заявили про порушення прав потерпілих у справі про вибух міномету “Молот”

 

У четвер, 20 грудня, адвокати потерпілих у справі вибуху міномету “Молот” у липні 2018 року на Рівненському полігоні заявили про порушення прав їх підзахисних.

Про це повідомляє “Громадське” з посиланням на адвоката Іллю Костіна, який представляє інтереси родичів загиблих Валерія Тихоновського та Дмитра Власова.

За словами правозахисника, на початку досудового розслідування слідчі дотримувалися норм законодавства, але згодом вони унеможливили доступ до матеріалів справи, тим самим порушивши права потерпілих в частині ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, як це передбачено статтею 221 КПК України.

Адвокат, зокрема, уточнив, що перше клопотання про ознайомлення з матеріалами справи було проігноровано слідчими.

На повторний запит адвокатів “заднім числом” сповістили про про можливість ознайомлення з матеріалами справи у Львові, хоча досудове розслідування ведеться у місті Рівне.

Своєю чергою прокурор військової прокуратури Західного регіону Юрій Табака зазначив, що така заява адвокатів не відповідає дійсності і правоохоронці нікому не перешкоджають ознайомитись з матеріалами.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 6 липня на Рівненському полігоні на навчаннях унаслідок розриву міни у створі міномета загинули троє військових – контрактників 128-ї гірсько-піхотної бригади із Закарпаття, зокрема один офіцер – командир батареї, навідник і заряджаючий. Стіряли “зі шнурка”. Поранені ще дев’ять осіб із сусідніх розрахунків.

Читайте також:
Матіос: На думку слідства, міномети на Рівненському полігоні працювали без запобіжників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.