Уряд прийняв рішення про забезпечення житлом героїв Майдану та родин Небесної сотні

 

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу, 20 лютого, схвалив пакет рішень, спрямованих на підтримку та соціальну допомогу родинам Героїв Небесної Сотні. Вони стосуються, серед іншого, заходів психологічної реабілітації та забезпечення житлом родин Героїв.

Зокрема, уряд прийняв постанову Міністерства соціальної політики України щодо надання компенсації на придбання житла родинам постраждалих (особи з інвалідністю 1-2-ї груп) або загиблих учасників Революції Гідності, які потребують поліпшення житлових умов.

Компенсація розраховується за такими ж принципами, як і компенсація на житло загиблим в АТО, особам, які отримали інвалідність 1-2-ї групи в АТО, учасникам АТО, які є внутрішньо переміщеними особами.

Учасники Революції Гідності, які є постраждалими та є внутрішньо переміщеними особами, можуть стати на квартоблік без урахування житла, яке знаходиться на тимчасово окупованій території.

Коментуючи рішення уряду, прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив: “Ми у постійному діалозі з громадськими організаціями. Ми пам’ятаємо, що маємо забезпечити підтримкою родини. Минулого року всі виплати, які були визначені, ми 100% виплатили. Ми мали це зробити. Треба зараз підсилювати напрямки і соціальної реабілітації, й інші”.

“Ми виділяємо 25 млн. грн. на закупівлю квартир для родин Героїв. Вони самі визначать, де і за якою ціною купувати. Для нас це важливо, і будемо у постійному діалозі – не під дати. В цьому є людське ставлення до подвигу людей”, – цитує Гройсмана Урядовий портал.

Читайте також:
Уряд запровадить п’ять стипендій на честь наймолодших Героїв Небесної сотні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна