Депутат-“радикал” отримав 10 років ув’язнення за вбивство свободівця

 

Миргородський міськрайсуд Полтавської області визнав депутата Миргородської міськради від “Радикальної партії Олега Ляшка” Хачатура Хачатряна винним у вбивстві колеги від ВО “Свобода” Олега Супруненка і засудив його до 10 років в’язниці.

Таке рішення винесли у вівторок, 19 лютого, повідомляє прес-служба суду.

Родичу Хачатряна і співучаснику вбивства Левону Марданяну суд дав 4 роки 6 місяців в’язниці.

До набрання вироком законної сили, засуджені перебуватимуть під вартою.

“Цивільні позови потерпілих, цивільних позивачів задоволено частково. Стягнуто солідарно з засуджених на користь потерпілої – дружини померлого, 34 тисячі 125,37 гривень на відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином, на користь потерпілих – батька та матері по 497 тисяч гривень кожному на відшкодування моральної шкоди”, – йдеться в повідомленні.

У суді відзначили, що вирок законної сили ще не набрав та може бути оскаржений.

За даними слідства, Хачатрян організував напад на Супруненка, до чого залучив кількох осіб, підібрав знаряддя злочину та знайшов авто для втілення свого задуму.

Уночі 12 липня 2017 року Хачатрян зі спільниками влаштували засідку, де чекали на появу “свободівця”.

Слідство встановило, що Хачатрян першим вибіг з засідки на дорогу, по якій велосипедом їхав Супруненко, збив “свободівця” з транспортного засобу. Після цього Хачатрян зі своїм родичем Марданяном та громадянином “Г” нанесли металевими предметами, руками, ногами удари в область голови, тулуба та по кінцівках потерпілого.

Олег Супруненко з дружиною

Як повідомляла “Новинарня“, депутата Миргородської міськради від “Радикальної партії Олега Ляшка” Хачатура Хачатряна у вересні 2017 року затримали за підозрою у вбивстві депутата від ВО “Свобода” Олега Супруненка.

Тоді про це повідомив голова РПЛ Олег Ляшко на сторінці у Facebook.

Ляшко зазначив, що Супруненко 26 днів боровся за життя в реанімації після жорстокого нападу.

“Поки обставини кримінальної справи мені до кінця не відомі. Але… ні за яких обставин не буду прикривати злочинців, якщо вони винні. Тому я вимагаю від Хачатура Хачатряна скласти мандат і постати перед правосуддям”, – додав голова партії.

Олега Супруненка побили 12 липня 2017-го. Внаслідок отриманих травм він, не вийшовши з коми, помер у лікарні 7 серпня. Чоловікові було 29 років. У нього залишилася дружина та малолітній син.

Читайте також:
У Львові затримали ймовірного організатора вбивства учасника АТО Олешка, – Аброськін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.