У Києві полковник поліції купив 9 квартир за гроші з продажу службової інформації

 

Поліція Києва затримала колишнього начальника одного з департаментів Національної поліції України, якого викрили на продажу службової інформації.

За виручені кошти полковник поліції придбав у столиці дев’ять квартир.

Як повідомила прес-служба Національної поліції, затриманий полковник разом зі спільниками впродовж тривалого періоду за грошову винагороду надавав конфіденційні відомості та безпосередній доступ до них колекторським конторам, мережі банківських установ і приватним підприємствам.

47-річний полковник поліції вийшов на пенсію на початку 2018 року і налагодив схему незаконного збагачення шляхом систематичного незаконного втручання в роботу автоматизованих систем МВС і Нацполіції і незаконного використання інформації з обмеженим доступом. Він залучив до своїх злочинних планів фахівців з числа працівників Нацполіції, які здійснюють обслуговування автоматизованих відомчих баз. Його спільники давали можливість іншим учасникам угруповання – колишнім колегам – отримувати конфіденційні відомості про громадян України.

Клієнтами і нелегальними користувачами службової інформації ставали служби безпеки і персоналу колекторських контор, великих приватних підприємств, банківських установ або будь-який платоспроможний громадянин.

Для прикриття організатор угруповання відкрив фіктивне приватне підприємство в сфері надання телекомунікаційних послуг. Його колишній підлеглий, чинний працівник поліції, налагодив за місцем проживання “чергову частину” на зразок call-центру “102”, через яку клієнти цілодобово в телефонному режимі отримували дані.

За кошти, отримані від продажу інформації, полковник купив у Києві дев’ять квартир, деякі з них – ще до виходу на пенсію. Цю нерухомість поліцейський здавав в оренду.

За місцем проживання фігурантів справи правоохоронці провели 58 обшуків і вилучили різноманітну техніку, сервер, мобільні телефони, копії документів, чорнову документацію, патрони і гроші.

Крім того, після отримання чергової грошової винагороди за надану інформацію затримано співорганізатора угруповання.

Також на підставі ст. 208 КПК України затримано трьох основних фігурантів, у тому числі колишнього начальника департаменту Нацполіції.

Слідчі Головного слідчого управління готують оголошення підозри шістьом учасникам організованого угруповання.

Читайте також:
В Ірпені на хабарі затримали слідчого поліції. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна