“Говорив, що заблукав”: українські воїни розповіли деталі полону бойовика “ДНР”. ВІДЕО

 

Одразу двох бойовиків полонили українські воїни на двох різних ділянках фронту.

На Світлодарській дузі військові розбили ворожу диверсійно-розвідувальну групу, а поранений бойовик спочатку намагався переконати, що просто заблукав на передовій, ідеться в сюжеті ТСН.

Підтягнутий, невисокий на зріст, фізично вправний, але тепер поранений у руку – такий вигляд має той, хто йшов убивати захисників України. “До нього підповзли, думали “двохсотий”, штурхнули автоматом — живий! Надали першу допомогу і потягнули сюди“, —  розповів військовослужбовець ЗСУ із позивним “Секіра”.

Група ворожих диверсантів висунулась увечері під шум обстрілу українських позицій. 22-річний хлопчина зі Львівщини із псевдо “Комісар” тільки-но заступив на спостережний пост і ворога побачив завчасно.

“Доволі місячна ніч, все добре видно – помітив рух, узяв тепловізор і побачив, що це людина”, — розповів він. За бойовиками спостерігали, не виказуючи свою присутність, а коли непрохані гості наблизились на відстань кулеметної черги, почався бій.

“Хотіли знайти лазівку і зайти в тил”, — пояснюють маневр противника українські бійці.

Диверсанти були заскочені зненацька, вони не сподівалися, що їх виявлять так швидко. З несподіванки у паніці кинулися врозтіч, а пораненого товариша покинули. Українські солдати висунулись уперед і забрали пораненого ворожого розвідника.

“Знайшли при ньому документи і препарати при ньому були якісь, я не знаю. Військовий квиток “ДНР”, — розповів “Комісар”. Попри це, затриманий спершу грав комедію. “Казав спочатку, що заблукав”, — каже “Секіра”.

За інформацією ТСН, диверсант – місцевий житель з Донбасу, воював з 2014 року спочатку стрільцем, а потім у розрахунку машини системи залпового вогню “БМ-21 Град”.

У цього бойовика на руках багато крові – саме його машина розстрілювала у 2014 році військові колони і цивільні села. Зараз бойовик, чиє ім’я є у базі “Миротворця”, у військовому шпиталі під наглядом лікарів і спецслужб.

Читайте також:
Генштаб показав масштабні навчання 1-ї танкової бригади зі стрільбами й авіацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна