“Для пригнічення страху”: Росія постачає бойовикам на Донбас психотропні речовини, — розвідка

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ вживає нестандартних заходів для підвищення рівня бойової готовності своїх частин — бойовики вживають психотропи.

Про це повідомив на брифінгу у середу, 9 січня, речник Міноборони Максим Праута, передає “Укрінформ”.

“З початку січня до підрозділів, які перебувають на передових позиціях, із території РФ завезено значні запаси медикаментів психотропного типу. Вживання зазначених препаратів впливає на нервову систему людини, збільшує витривалість при надмірних фізичних навантаженнях та пригнічує відчуття страху”, — сказав він.

Праута уточнив, що для уникнення витоку інформації про використання психотропних речовин поширюється інформація про застосування спеціальних вітамінних комплексів для профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань.

Водночас частину з так званих “медикаментозних засобів” видають тільки особовому складу передових підрозділів, що спонукає певну кількість російських військовослужбовців відмовлятись від чергової ротації і залишатись на передовій понад встановлені терміни.

Читайте також:
У Бельгії виявили дві тонни кокаїну з символікою “Єдиної Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна