Українці провели велику роботу у сфері антикорупції, підтримка буде зберігатися, – Могеріні

 

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ Федеріка Могеріні закликала Україну продовжувати реформи у рік виборів.

Про це вона заявила 18 лютого перед початком засідання Ради ЄС у закордонних справах у Брюсселі, передає “Європейська правда”.

“В ці дні буде п’ята річниця Майдану, я сама була приблизно в цей час в Україні, я добре пам’ятаю очікування і надії українців. І я можу сказати, що коли йдеться про реформи, у сфері антикорупуції була проведена тривала робота завдяки наполегливості українців і за підтримки ЄС. І ця підтримка буде зберігатися, особливо цього року, в рік виборів”, – сказала Могеріні.

“Зараз важливо зберегти увагу на продовженні реформ і, звичайно, на нашій одностайні підтримці територіальної цілісності і суверенітету України. Я зустрічалася минулої п’ятниці з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Мюнхені і вкотре заявила йому про нашу спільну позицію і очікування щодо виконання Мінських угод”, – додала вона.

Також Федеріка Могеріні розповіла, що рішення про нові санкції ЄС проти Росії, пов’язані з діями РФ на Азові, може бути ухвалено в найближчі тижні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна