В Україні з’явиться ще один міжнародний аеропорт

 

Восени цього року в аеропорту “Біла Церква” планують відкриття міжнародного пункту пропуску.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелянпередає прес-служба відомства.

За його словами, розвиток регіонального аеропорту “Біла Церква” та створення на його базі мультимодального вантажного комплексу визначено пріоритетним проектом.

“В 2018 році здійснено 73 авіаційні операції, що є рекордом за останні 18 років роботи підприємства. В перспективі після відкриття міжнародного пункту пропуску на аеродромі “Біла Церква” очікується поступове зростання кількості авіаційних операцій до 300 на рік”, —  зазначив Омелян.

Міністр також зазначив, що з метою підвищення інвестиційної привабливості аеропорту та його конкурентоздатні в сфері ремонту та авіаційних вантажних перевезень здійснюються заходи щодо відкриття міжнародного пункту пропуску.

“Це дасть можливість виконувати з аеропорту “Біла Церква” прямі рейси з/до інших країн, що значно збільшить кількість повітряних суден, що потребують ремонту чи технічного обслуговування. Відкриття міжнародного пункту пропуску заплановано орінтовно восени 2019 року”, —  підсумував він.

Нагадаємо, українці стали менше їздити і більше літати — авіатранспортом в 2018 році скористалося на 17% більше пасажирів, ніж роком раніше.

Читайте також:
Цьогоріч в Україні почнуть будувати новий аеропорт, – Омелян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна