Цьогоріч в Україні почнуть будувати новий аеропорт, – Омелян

 

Цього року в Україні почнуть будувати новий аеропорт в м. Солоне Дніпропетровської області, який розвантажить летовища Дніпра і Запоріжжя.

Про це у вівторок, 5 лютого, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час прес-конференції у Києві.

“Підготовчі роботи з будівництва аеропорту в Солоному вже розпочались. Цього року ми сподіваємось розпочати земляні роботи по підготовці злітної смуги, в подальших двох роках ми повинні завершити весь цикл робіт”, — зазначив міністр.

За його словами, цей аеропорт буде обслуговувати цілий регіон на сході. Як зазначив міністр, такі будівництва тривають 2-3 роки.

При цьому керівник “Укрінфрапроекту” Микола Божко додав, що аеропорт має бути зведений на 240 га державних земель, які розташовані на околиці м. Солоного Дніпропетровської області.

Місце для майбутнього аеропорту дуже вдале з огляду на погодні умови, з боку рози вітрів, крім того, він буде розміщений в районному центрі, де є залізниця, а також близько – траса Дніпро-Запоріжжя.

Як повідомляла “Новинарня“, лоукостери Ryanair і Wizz Air почнуть літати з Одеси влітку цього року.

Читайте також:
Пасажиропотік в аеропортах України за три роки збільшився вдвічі, – Омелян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна