Вибух у селі на Донеччині: загинув сапер ДСНС, троє поліцейських поранені

 

У Ясинуватському районі на Донеччині від вибуху схрону боєприпасів на покинутому складі загинув сапер ДСНС, троє поліцейських дістали поранення.

Про це ввечері в суботу, 16 лютого, повідомив сайт Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“16 лютого о 17:45 поблизу села Первомайське Ясинуватського району під час проведення ідентифікації вибухонебезпечних предметів на території колишнього сільськогосподарського підприємства у недіючому ангарі стався вибух невідомого предмета. Внаслідок вибуху загинув начальник караулу 75 ДПРЧ м. Новогродівка капітан служби цивільного захисту Моргун Олег Анатолійович (1971 року народження) та травмовано трьох працівників Національної поліції, яких госпіталізовано до лікувального закладу”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, село Первомайське розташоване на дорозі на Донецьк перед прифронтовими Пісками, звідси до околиць окупованого обласного центру – менше 10 кілометрів.

Про обставини НП у Первомайському розповів голова Нацполіції Сергій Князєв.

За його словами, група поліцейських спільно зі співробітниками ДСНС виїхали на виклик про виявлений неподалік від селища Піски схрон із боєприпасами.

“Під час розмінування і вилучення небезпечної знахідки пролунав вибух”, – розповів Князєв.

За його словами, на місце надзвичайної події було направлено санавіацію для евакуації поранених.

Голова Нацполіції поширив фото з місця НП, на якому видно гранати і російський прапорець із георгіївською стрічкою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна