Парубій підписав Розпорядження про створення Офісу парламентської реформи

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що за місяць в Україні запрацює Офіс парламентської реформи.

Розпорядження про його створення Парубій підписав під час круглого столу “Ефективна реалізація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС як основний елемент європейської інтеграції України” у п’ятницю, повідомляє “Укрінформ”.

“Фактично, вже через місяць Офіс парламентської реформи зможе запрацювати, і я сьогодні з великою честю підписую своє розпорядження про створення Офісу парламентської реформи”, — сказав Парубій.

Голова ВР зазначив, що до роботи в Офісі планується залучити 15 співробітників відповідно до напрямків парламентської роботи.

Він також додав, що підтримка законодавчого процесу та парламентського контролю будуть одними з головних завдань Офісу парламентської реформи.

Колишній президент Європейського Парламенту Пет Кокс і член Європарламенту, співпрезидент Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ Ребекка Гармс водночас відзначили досягнення України у проведені реформ за останні 5 років.

“Гадаю, що контекст політичного життя в Україні найскладніший, якщо порівнювати з будь-якою європейською країною. У вас присутня очевидна російська агресія, ви пережили величезний макроекономічний шок і ви живете в країні, де багато людей зацікавлені, щоб зберегти старі корумповані інтереси і щоб чинити перепони реформам. І якщо подивитися на ці виклики, то поступ величезний”, — наголосив Кокс.

Він підкреслив, що Україні вдалося після Революції Гідності відродити економічне зростання, приборкати національний борг і досить значну інфляцію, стабілізувати валюту.

Пані Гармс зауважила, що всічимало змін в Україні втілювалися, коли українцям довелося майже з нуля будувати армію, впроваджувати реформи.

“І від того виконання реформ стає унікальним за цих важких умов”, — сказала вона.

Європарламентарій також зазначила, що за останні 5 років атмосфера в українському парламенті змінилася на краще, і це “надихає на майбутній ще більш цікавий і успішний шлях”.

Читайте також:
Як новий сержантський корпус ЗСУ стає двигуном усієї оборонної реформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.