СБУ в Харкові затримала кавказьких рекетирів

 

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у підприємців Харківської області, та затримали одного з рекетирів.

Про це 14 лютого повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили вихідці однієї з країн Кавказького регіону. Зловмисники мали розгалужені зв’язки з представниками кримінальних кіл сусідніх держав, зокрема на території РФ.
Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого адвоката 400 тисяч доларів США як «відсоток» за використання взятих у борг коштів у розмірі 20 тисяч доларів. У разі несплати «данини» рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою”, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали в центрі Харкова одного з організаторів угруповання під час отримання частини неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання.

Читайте також:
СБУ у Хмельницькому знешкодила банду рекетирів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна