СБУ у Хмельницькому знешкодила банду рекетирів

 

Співробітники Служби безпеки України у Хмельницькому знешкодили організоване злочинне угруповання, яке займалося вимаганням грошей у громадян.
Про це в середу, 13 червня, повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що до складу банди входило четверо мешканців обласного центру, один із яких був раніше судимий за скоєння тяжких злочинів.

“Зловмисники, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, «вибивали» неіснуючі борги у громадян. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання від місцевого жителя 3 тисяч доларів США. У разі несплати грошей рекетири погрожували фізичною розправою”, – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали учасників угруповання на вулиці під час одержання чергового “траншу” в розмірі 10 тисяч гривень.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили дві гранати РГД.

Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (“вимагання”) тривають слідчі дії.

Зазначається, що операція з викриття зловмисників проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте також:
На Запоріжжі знешкодили банду псевдоСБУшників. ФОТО, ВІДЕО

 

– See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/21/view/4913#.Gjgz5WGf.dpbs

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна