На Запоріжжі знешкодили банду псевдоСБУшників. ФОТО, ВІДЕО

 

Служба безпеки України викрила на Запоріжжі організоване злочинне угруповання, учасники якого під виглядом представників СБУ вимагали гроші у приватних підприємців. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Раніше судимий місцевий житель, який є головою однієї з громадських організацій, створив банду з двох кримінальників та колишнього міліціонера. Зловмисники створювали штучні конфлікти, після яких, представляючись співробітниками СБУ, вимагали від потерпілих гроші за “вирішення” інциденту. У разі відмови сплати “відшкодування” учасники угруповання погрожували проблемами для бізнесу та фізичною розправою.

Оперативники зафіксували факт вимагання з місцевого підприємця вісімдесяти тисяч доларів.

Правоохоронці затримали двох зловмисників на одній з центральних вулиць Мелітополя під час отримання чергового “траншу” в розмірі 8 тисяч доларів. Раніше співробітники СБУ задокументували отримання рекетирами шістдесяти п’яти тисяч доларів США.

Вдома у бандитів знайшли автомат та набої до нього.

Вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання) тривають слідчо-оперативні дії щодо розшуку двох інших зловмисників.

n_4898_21962496 n_4898_50437146 n_4898_85254871 n_4898_86655975 n_4898_92186247
<
>

 

Читайте також:
СБУ й ЗСУ зупинили на в’їзді з ОРДО вантажівку контрабандних цигарок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна