Гедеон з трьома паспортами: настоятеля “МАФу” МП на Десятинній депортували з України

 

Єпископ колишньої Української православної церкви Московського патріархату Гедеон (Юрій Харон), якого напередодні не пустили в Україну, депортований з України. Він полетів назад у Німеччину, в місто Франкфурт-на-Майні.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

“Сьогодні вранці, о 6:30, Юрій Харон (єпископ Гедеон) вилетів зворотнім рейсом до Франкфурта. Вилетів самостійно, без примусу, в доброму здоров’ї та гуморі. Обіцяв повернутися)”, – написав Слободян у “Фейсбуці” в четвер, 14 лютого.

Водночас на сторінці Гедеона-Харона у Facebook з’явилося повідомлення, нібито “владику депортували в США” під конвоєм озброєних автоматників.

Також прибічники Гедеона заявляють, нібито паспорт єпископа забрала СБУ на контролі і склала протокол про втрату.

Водночас, згідно з протоколом, який виклали в соцмережі, закордонний паспорт на ім’я 58-річного Юрія Харона вилучили, оскільки він перебуває на обліку втрачених, викрадених, оголошених недійними. Інформацію про втрату паспорта 24 січня надало управління Державної міграційної служби України у Волинській області.

У СБУ кажуть, що паспорт вилучили прикордонники.

“Ми нічого не вилучали. Це не компетенція СБУ. Ми повідомили прикордонників, що, за нашими даними, у цього громадянина є паспорти трьох країн, і він ними всіма користується. Далі – це компетенція прикордонників”, – розповіла “Українській правді” речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська.

Речник Держприкордонслужби Олег Слободян підтвердив, що в Харона вилучили паспорт, оскільки він значився серед недійсних.

Також опублікував відео вильоту єпископа, який обіцяє “скоро повернутися”.

Нагадаємо, 13 лютого прикордонники в аеропорту “Бориспіль” не пропустили в Україну єпископа Московського патріархату Юрія Харона.

Як інформувалаНовинарня” з посиланням на громадського діяча Романа Сініцина, отець Гедеон (Харон Юрій Самуїлович), 10 червня 1960 р.н. – настоятель так званого “Десятинного монастиря” РПЦ в Україні – незаконно спорудженої тимчасової будівлі на території Національного музею історії в Києві на вулиці Десятинній у Києві.

Він був громадянином Росії і, ймовірно, досі має паспорт РФ.
У січні 2007 року суддя Черняхівського районного суду Житомирської області штрафував Хаона на 340 грн. за порушення правил перебування в Україні без посвідки на проживання.

Раніше, у 1991 році Харон із благословіння патріарха Алексія ІІ був відряджений служити в РПЦ у США, де він працював у місті Санта-Барбара настоятелем храму на честь святого рівноапостольного князя Володимира, а пізніше – настоятелем монастиря святителя Іоанна Шанхайського Чудотворця (Сан-Франциско).

У 1999 році він з’явився в Україні, у київському Свято-Іллінському храмі. Настоятелем “МАФу” на Десятинній Гедеона (Харона) призначили 2005 року.

Юрій Харон був помічником депутата регіонала-“регіонала”, представника президента Януковича у Верховній Раді України – Юрія Мірошниченка (6-му та 7-му скликаннях).

Також відомо, що Харон є засновником кількох юридичних осіб, серед яких ТОВ “Десятинка” та ТОВ “Амібудконструкція” (статутна діяльність “Десятинки”: “неспеціалізована торгівля продуктами, напоями та тютюновими виробами”).

“Харон – дуже впливовий та ресурсний агент ФСБ, “духівник” у великої кількості теперішніх високопосадовців”, – писав Сініцин.

У розслідуванні програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” цшлося про те, що Юрій Харон є власником двох квартир і двох дорогих автомобілів.

Читайте також:
Протистояння під “МАФом” УПЦ МП на Десятинній: прокуратура підтримала протест

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна