Посол Франції Ізабель Дюмон на фронті: зустріч із командувачем ООС Наєвим в армійському наметі

 

У четвер, 14 лютого, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв на Донбасі зустрівся із французькою делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Зустріч відбулася на пункті управління однієї з бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання на Донецькому напрямку, повідомив прес-центр ООС.

Як можна побачити на поширених фото, місцем зустрічі став звичайний польовий армійський намет ЗСУ.

“У ході конструктивного діалогу командувач ОС ознайомив пані Ізабель Дюмон з поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил, навів приклади застосування збройними силами Російської Федерації новітніх зразків озброєння та військової техніки, факти використання окремих зразків озброєння, які перебувають у стадії розробки. Крім того, командувач ОС представив Надзвичайному і Повноважному Послу Франції відеофіксацію обстрілів населених пунктів Донецької та Луганської областей російськими окупаційними військами за весь час проведення операції Об’єднаних сил та, зокрема, від початку цього року”, – ідеться в повідомленні.

“З генералом Наєвим детально оглянули безпекову ситуацію на Донбасі. Це ключове питання. Все більш широко ЗСУ провадять соціальну діяльність на користь населення”, – констатувала французька дипломатка у “Твіттері”.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів пані Дюмон про заходи, які проводяться для сталого розвитку Донбасу, а також поінформував про перебіг заходів стратегічної ініціативи “Допомога Схід”.

Фото: ООС

Як інформувала “Новинарня“, посол Франції, яка вивчила українську мову, відвідувала зону ООС також 2018 року.

Читайте також:
Братерство по зброї: Франція надала гуманітарну допомогу Центру розмінування на Хмельниччині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна