“Це безперспективно”. Лавров зреагував на вимогу ЄС виконати Мінські угоди

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що займана Європейським союзом позиція щодо відновлення відносин з Росією тільки за умови виконання Москвою мінських домовленостей — безперспективна.

Про це сказав у вівторок, 12 лютого, на спільній прес-конференції за підсумками переговорів з фінським колегою Тімо Сойні, передає ТАСС.

За його словами, у другій половині нинішнього року Фінляндія прийме на себе головування в ЄС.

“У нас спільна зацікавленість у нормалізації відносин Росії з Євросоюзом, і ми підтвердили нашу готовність йти так далеко, наскільки на це буде готовий ЄС”, — заявив Лавров.

“З нашого боку була підкреслена безперспективність зайнятої Брюсселем позиції щодо того, що нормалізація відносин з Росією можлива тільки після виконання Москвою мінських домовленостей з українського врегулювання”, — додав він

При цьому глава МЗС РФ знову став запевняти, що саме Україна не виконує домовленості і заявив про зростання “націоналістичних і відверто неонацистських настроїв”.

Зокрема він розкритикував Євросоюз і НАТО, які нібито закривають очі на “ці найнебезпечніші процеси”.

Російський міністр повідомив, що в ході переговорів сторони також “коротко обмінялися думками та оцінками про деякі аспекти стану прав людини в Росії і країнах ЄС”.

Читайте також:
Десять “градів” “ЛНР” у Хрустальному порушують Мінські угоди, – СММ ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.