Справа Гандзюк: суд щодо головного підозрюваного Мангера перенесли

 

Шевченківський суд Києва оголосив перерву в засіданні, на якому повинні були обрати запобіжний захід для голови облради Херсонської області Владислава Мангера, обвинуваченого в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Суд поновить свою роботу завтра, 13 лютого, о 12:30.

Крім того суд задовольнив клопотання захисту про надання адвокатам диску із допитами підозрюваних Ігоря Павловського та Сергія Торбіна.

Раніше адвокати Мангера просили суд перенести засідання на 13 лютого та викликати до суду підозрюваних Павловського та Торбіна для допиту, щоб уточнити деталі їхніх свідчень, на яких ґрунтується обвинувачення.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

Прокуратура просить взяти Мангера під варту на 2 місяці без застави.

Мангер, коментуючи звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк, сказав, що не знав Гандзюк особисто, а обвинувачення назвав “взятими з інтернету”.

Раніше бюро Херсонської обласної організації “Батьківщини” виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

За даними слідства на початку липня 2018 року Владислав Мангер вирішив організувати умисне вбивство Катерини Гандзюк.

Як зазначають в Генпрокуратурі, він пішов на злочин “керуючись особистісною неприязню, яка в нього виникла на підставі активної громадської позиції Гандзюк”.

Мангера підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 27 (види співучасті), пунктів 4, 6, 11, 12 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Справа Гандзюк як подразник виборчої кампанії: затримання, побиття, вибачення та інше “***дство”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна