Росія скликає Раду безпеки ООН щодо ситуації в Україні

 

На 12 лютого Росія ініціювала скликання засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання Мінських угод.

Однак її справжня мета — відвернути увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

Про це заявив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє “Укрінформ”.

“Нам відомо, що Російська Федерація звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати 12 лютого засідання Радбезу щодо ситуації в Україні. Задекларований привід – четверта річниця підписання Мінських домовленостей”, — розповів дипломат.

За його словами російська ініціатива є черговою “димовою завісою”, що має на меті відвернути увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення російської агресії проти України на спеціальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

На думку українського дипломата, в конструктивну роль Росії у вирішенні ініційованого нею ж збройного конфлікту проти України в ООН не вірить ніхто, тому скликання цього засідання Ради Безпеки є особливо цинічним.

Ніколенко зазначив, що Україна використає цю подію, щоби привернути увагу до реальної ситуації на Донбасі.

Прес-секретар Постійного представництва України при ООН звернув увагу на те, що вибір росіянами дати не випадковий ще й тому, що на 12 лютого в ООН також запланована презентація Плану гуманітарного реагування для України на 2019 рік.

В Організації задекларували потребу в 163 млн. дол. США для надання допомоги 2,3 мільйона українців, які постраждали в результаті російської агресії.

Читайте також:

Порошенко в Давосі обговорив із генсеком ООН миротворців для Донбасу і звільнення заручників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна