У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який незаконно зберігав боєприпаси і вибухівку

 

У столиці правоохоронці викрили й затримали 26-річного чоловіка, що незаконно зберігав бойові припаси та вибухові речовини.

Про це у вівторок, 12 лютого, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання фігуранта у Голосіївському районі столиці, правоохоронці виявили та вилучили значну кількість предметів, схожих на патрони калібру 9 мм, три корпуси від гранат РГД, дві тротилові шашки вагою по 400 грам, понад 1000 патронів до малокаліберної зброї, дві упаковки пластиду, які останній зберігав незаконно.

Вилучені речові докази скеровані до експертної установи.

У межах кримінального провадження проводяться слідчі та оперативні заходи з встановлення джерел надходження вибухових речовин та боєприпасів.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Зараз зловмисникові готують повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також:
Під Маріуполем затримали чоловіка, який привіз з ОРДО вибухівку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна