МЗС України висловило протест через відкриття “представництва ДНР” у Вероні

 

Посольство України в Італії та Міністерство закордонних справ відреагували на відкриття “представництва ДНР” у Вероні.

Зокрема, посольство засуджує будь-які спроби просування контрольованих Росією “республік” в Італії і наголошує, що це неприйнятне для країни-члена ЄС.

До таких спроб, на переконання дипломатів, належить нещодавнє відкриття у Вероні “представництва ДНР”.

Як йдеться у повідомленні на сторінці посольства України в Італії у Facebook, такий крок слід вважати “антиукраїнською провокацією місцевих проросійських сил”.

“Посольство та МЗС України через це вживають заходів політико-дипломатичного реагування: надіслано відповідну вербальну ноту до МЗС Італії, запити до префектури та квестури Верони, в яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з’ясовується юридичний статус цього “представництва”, – йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що ця провокація викликала обурення української громади і багатьох італійських друзів України.

Як розповіли у посольстві, Пальмаріно Дзоккателлі, який очолив “представництво” у Вероні, раніше активно виступав за незалежність регіону Венето, а потім перекваліфікувався на “промоутера” контактів з тимчасово окупованим Донбасом.

“Втім, ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть спроможні поставити під сумнів тверду позицію італійського уряду щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України”, – зазначили українські дипломати.

Як повідомляла “Новинарня“, у суботу, 9 лютого, друге в Італії так зване “представництво” сепаратистського угруповання “ДНР” відкрилося у Вероні.

Раніше сепаратисти з “ДНР” заявили, що 14 грудня 2016 року їхнє представництво було відкрите в італійському Турині.

Посол України в Італії Євген Перелигін підкреслив заявив, що бойовиків в Італії легалізувати не збираються, а шоу з відкриттям “представництва ДНР” – провокація проросійських сил.

Читайте також:
МОУ спростувало фейк росЗМІ про зникнення на Донбасі італійського фотографа Роберто Травана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна