У черзі до КПВВ на Донеччині помер літній чоловік

 

У черзі на блокпосту на Донбасі, з боку ОРДО, знову помер цивільний мешканець.

Як повідомляє українська сторона СЦКК з посиланням на СММ ОБСЄ, трагедія сталася на блокпосту в селі Кремінець – передмістя Донецька, під’їзд до КПВВ “Мар’їнка”.

“8 лютого СММ ОБСЄ дізналися від лікаря про те, що напередодні, пополудні 7 лютого, він намагався провести реанімаційні заходи для літнього чоловіка (віком 70 або більше років) на блокпості на автошляху H15 неподалік від комбінату «Каргілл» у населеному пункті Кремінець (на південний захід від Донецька). На жаль, врятувати життя людині не вдалося. Очевидно, чоловік намагався потрапити на підконтрольну владі України територію”, – ідеться в повідомленні.

У Донецьку співробітники морга розповіли міжнародним спостерігачам, що 7 лютого до них доправили тіло померлого літнього чоловіка і додали, що смерть настала з природних причин.

Українська сторона СЦКК заявляє: “Штучне створення довгих черг, неорганізованість та нервова обстановка в роботі блокпостів в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, при тому що серед тих, хто очікує переходу, переважно люди похилого віку. Вони прямують, як правило, за пенсіями та соціальними виплатами. На жаль, цей шлях іноді є нездоланним”.

Читайте про попередній такий випадок:
На блокпосту біля КПВВ на Луганщині помер чоловік – 12-й за зиму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна