Поліція Харкова відкрила справу за підкуп виборця

 

Харківський пенсіонер поскаржився в поліцію на підкуп від імені певного кандидата в президенти України.

Про це 10 лютого повідомив відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

65-річний харків’янин звернувся із заявою про це до Індустріального відділу поліції 9 лютого.

“Пенсіонер повідомив, що близько 14:00 на його мобільний номер  зателефонувала невідома жінка та поцікавилась, чи буде чоловік 31 березня голосувати на виборах та чи визначився він із кандидатом на посаду президента України. Після чого вона запропонувала за грошову винагороду у сумі 500 грн. проголосувати за певного кандидата. Для цього пенсіонеру необхідно повідомити свої персональні дані. Останній відповів відмовою та вимкнув слухавку”, – сказано в повідомленні.

Слідчим Індустріального відділу поліції Харкова відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до 3 років або позбавлення волі на той самий термін із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін від 1 до 3 років.

Читайте також:
60 тисяч “багнетів” плюс кібербезпека. Нацполіція розповіла, як захищає порядок під час виборів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна