“Скаржитимуся світу!”: представниця МЗС РФ Захарова обурена через гру про УПА

 

Речниця МЗС Росії Марії Захарова заявила, що РФ скаржитиметься світовій спільноті на гру про УПА, яку продають в Україні.

Про це вона сказала під час офіційного брифінгу у п’ятницю, 8 лютого, передає “Вголос”.

Захарова емоційно заявила, що Інститут національної пам’яті України оприлюднив у Мережі гру про УПА, героями якої є “бандерівці”, котрі воюють із ворогами — Червоною армією та нацистами. На її думку, таке є неприпустимим.

Також речницю дипломатичної установи країни-агерсора обурив і той факт, що до гри додається книга з біографією лідерів ОУН-УПА: Бандери, Коновальця, Мельника.

Захарова вкотре повторила також кремлівську пропагандистську версію історії, що нібито УПА “співпрацювала” з Гітлером.

Крім того, росіянку обурило те, що “червоноармійці” показані негативними персонажами.

Як повідомляла “Новинарня“, минулоріч восени російські пропагандистські ЗМІ уже висловлювали “стурбування” через цю гру.

Водночас на території Росії у вільному продажу розповсюджується дитяча гра “Наші у Солсбері”, в якій маршрут переміщення героїв Європою збігається з пересуваннями офіцерів ГРУ Генштабу РФ Олександра Мишкіна й Анатолія Чепіги.

Читайте також:
УІНП до 100-річчя Соборності презентував гру для смартфонів. ЛІНК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна