На півночі Росії ввели надзвичайний стан через нашестя білих ведмедів

 

На Новій Землі, що входить в Архангельську область Російської Федерації, ввели режим НС через нашестя білих ведмедів.

Про це повідомляє прес-служба уряду Архангельської області РФ, передає УНН.

“Рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Нової Землі з 9 лютого 2019 року ухвалене за підсумками засідання комісії… Необхідність введення режиму НС викликана масовим нашестям білих ведмедів на територію населених пунктів муніципальної освіти”, — йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що з грудня 2018 року по лютий 2019 року спостерігається велике скупчення білих ведмедів навколо населених пунктів. В одному з районів області перебуває 52 білих ведмеді. Крім того, зафіксовані випадки агресивної поведінки диких тварин — нападу на людей, проникнення в житлові та службові приміщення.

“Люди налякані, бояться виходити з дому, порушується режим повсякденної діяльності, батьки побоюються відпускати дітей в школи і дитячі сади”, — повідомляє в доповіді заступник голови адміністрації МУ МО “Нова Земля” Олександр Мінаєв.

Для забезпечення безпеки місцевих жителів вживаються необхідні запобіжні заходи, проте вони не дають належного ефекту.

“Переконавшись у безпеці, ведмеді вже не реагують на світло-шумові сигнали, на спроби відігнати їх за допомогою патрульних автомобілів і собак“, — говорять в адміністрації округу.

Росприроднагляд не дав дозволу на відстріл “найбільш агресивних особин” і направив на архіпелаг оперативну групу для оцінки обстановки.

Фахівці розраховують, що червонокнижних тварин вдасться прогнати без застосування зброї.

Читайте також:
Росіяни влаштували різанину на науковій станції в Антарктиді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна