Данія, Швеція та Швейцарія дають $14 млн. на покращення Донбасу

 

Уряди Данії, Швеції та Швейцарії оголосили про початок проекту “Ефективне врядування та залучення громадян для покращення доступу до правосуддя, безпеки, охорони довкілля та соціальної згуртованості на сході України”.

Як повідомило представництво ПРООН в Україні, проект має вартістю 14,045 млн. доларів розрахований до 2022 року. Він покликаний сприяти ефективному врядуванню та соціальній згуртованості в Донецькій та Луганській областях.

“Кризу довіри можна подолати лише створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну й судову реформи, а також забезпечуючи права людини”, – зазначають ініціатори програми.

Швеція та Швейцарія, які впродовж останніх трьох з половиною років спільно фінансували впровадження заходів Програми ООН із відновлення та розбудови миру, прагнуть закріпити досягнуті результати і надалі підтримуватимуть ефективне врядування та сприятимуть соціальній згуртованості в регіоні.
Окрім того, завдяки виділеним коштам, Швеція прагне підтримати заходи з покращення стану довкілля в регіоні.

Водночас данська Програма миру та стабілізації ситуації в Україні у 2018-2021 рр. проводить роботу задля підтримки стабільності та ефективного врядування в регіоні. Ця програма планує виділити кошти зі свого Фонду на підтримку миру та стабільності, які буде спрямовано на заходи з покращення доступу до правосуддя та громадської безпеки.

Читайте також:
Для людей Донбасу більшою проблемою є бідність, ніж обстріли, – ПРООН

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна