Кабмін затвердив послугу “Е-малятко” для онлайн-оформлення документів немовлят

 

Кабінет міністрів планує впровадити для батьків новонароджених послугу “Електронне малятко”, яка дозволить полегшити оформлення документів, пов’язаних з появою малюка.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook.

“Послугу «Е-малятко» можна буде оформити не тільки в соціальних установах та ЦНАПах, а й в електронному вигляді. Батьки через електронний кабінет подають одну заявку з ім’ям дитини та послугами, які вони хочуть отримати. І до держустанов можна взагалі не йти“, – написав голова уряду.

До послуг, які можна буде отримати онлайн, входять реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні, реєстрація дитини в системі охорони здоров’я, реєстрація дитини в реєстрі платників податків, видача посвідчень багатодітної родини.

Уряд вже підтримав законопроект Міністерства юстиції і його мають схвалити депутати парламенту.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів нещодавно затвердив порядок відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років за програмою “муніципальна няня”.

Читайте також:
Понад 42 тисячі дітей Донбасу не мають свідоцтв про народження українського зразка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна