В Україні затвердили порядок і суму виплат на послуги муніципальної няні

 

Кабінет Міністрів України затвердив порядок відшкодування вартості послуг з догляду за дитиною до трьох років за програмою “муніципальна няня”.

Як передає “Новинарня“, рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 30 січня.

Згідно з ухваленим рішенням, обласним і Київській міській держадміністраціям доручено з 1 січня відшкодовувати вартість послуг за програмою “муніципальна няня” в розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, який встановлений на 1 січня відповідного року.

2019 року ця сума становитиме 1626 гривень.

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа-підприємець або юридична особа, яка надає послуги догляду за дітьми, крім державних і комунальних дитячих садків, котра уклала договір про надання послуг з догляду за дитиною до трьох років.

Компенсацію щомісяця перераховуватимуть одному з батьків або опікунові.

Згідно з даними Мінсоцполітики, в держбюджеті закладене 500 млн. грн.

Міністр соцполітики Андрій Рева повідомив, що родина зможе отримувати цю компенсацію незалежно від того, чи вийшла мама на роботу, чи перебуває у декретній відпустці.

Крім того, він наголосив, що цю компенсацію держава виплачуватиме при збереженні виплат по народженню дитини. При цьому міністр уточнив, що компенсація родинам за няню дозволить позбутися тіньової зайнятості для цієї категорії працівників.

Читайте також:
Виплата субсидій готівкою почнеться з березня, — Рева

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна