Засудженого за тероризм члена “батальйону ОУН” звільнили в залі суду

доповнено

Апеляційний суд Львова ухвалив відпустити звинуваченого у спробі повалення конституційного ладу члена “Добровольчого руху ОУН” Романа Парамущака у залі суду.

Суд врахував його перебування під вартою впродовж 2,5 років, які за так званим законом Савченко зарахували за п’ять.

Відтак він відбув увесь термін покарання за вироком Шевченківського суду Львова, передає Zaxid.net.

Апеляцію прокуратури, яка вимагала збільшити термін для обвинуваченого на півроку, відхилили.

Клопотання захисників бійця зняти з обвинувачення статтю про тероризм також не знайшло підтримки Феміди.

“Звичайно, я переосмислив деякі цінності, подорослішав. Час пройшов, і в голові помінялось, стало зовсім по-інакшому, методи більш м’які і ліберальні. Нарешті довгоочікувана свобода настала, в планах подорожі з моєю коханою дівчиною Анастасією. А ще пишу книгу про наше перебування в зоні АТО і в тюрмі”, ‒ каже звільнений боєць “батальйону ОУН” Роман Парамущак.

Як інформувала “Новинарня“, 7 серпня 2016 року Служба безпеки України затримала на Львівщині п’ять осіб за підозрою в підготовці теракту на залізниці.
Під час затримання одного з юнаків на мосту біля Дублян, де він нібито намагався закласти вибухівку, відбулася перестрілка, в якій постраждав сам затриманий та один із працівників СБУ.

За інформацією правоохоронців, затримані планували одночасно підірвати залізничні колії на Львівщині у трьох різних напрямках від обласного центру.
У затриманих провели обшуки, співробітники спецслужби вилучили велику кількість вогнепальної зброї, вибухівки та комплектуючих для її виготовлення, зокрема: гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД-5, 5 кг вибухівки марки IХ 25 та 600 г тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру.

СБ України відкрила кримінальне провадження за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю або боєприпасами) Кримінального кодексу України.

Троє із п’яти затриманих виявилися представниками “Добровольчого руху ОУН”.

Вироки в цій справі Шевченківський районний суд Львова виніс ще рік тому. Тоді Андрія Макаришина засудили до трьох років позбавлення волі, але суд встановив йому трирічний випробувальний термін і постановив звільнити з-під варти в залі суду. До чотирьох років позбавлення волі засудили Василя Шпіка, якому також встановили трирічний випробувальний термін, а час тримання під вартою зарахували як відбування терміну.
Раніше, у 2017 році, Роман Вітинський отримав два роки позбавлення волі умовно.
Роман Парамущак залишався єдиним засудженим до реального терміну – п’ять років позбавлення волі з урахуванням дії “закону Савченко”. Він подав апеляцію.

Читайте також:
Милосердя Феміди. Гучна стаття “фінансування тероризму” в судових вироках обертається пшиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.