На Львівщині з військової частини викрали надану США оптику на 4,5 мільйона

 

На Львівщині працівники ДБР розслідують факт викрадення військового майна на суму понад 4,5 млн. грн., наданого Україні урядом США.

Про це повідомляє сайт Державного Бюро розслідувань у Львові.

“Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, викрили факт розкрадання майна зі складу військової частини на суму 4 529 933 гривень”, — йдеться у повідомленні.

У листопаді 2018 року з однієї з військових частин на Львівщині невідомі особи викрали 7 тепловізійних прицілів марки ARCHER та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.

За версією слідства, викрадення військового майна відбулося через недбале ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння до обліку та збереження ввіреного майна.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою строком на 60 діб. На даний час слідчими територіального управління ДБР у місті Львові проводиться комплекс слідчих дій з розшуку та повернення викраденого військового майна. Процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура Львівського гарнізону.

Читайте також:
У зоні ООС на контрабанді затримали СБУшника і комбата. Герой України ні при чому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна