Кабмін припинив угоду з РФ про обмін правовою інформацією

 

Кабінет Міністрів припинив дію угоди України з Росією про обмін правовою інформацією.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, 6 лютого, передає “Інтерфакс-Україна“.

Даний документ був підписаний і набув чинності 18 квітня 1995 року. Угода передбачала, що кожна зі сторін зобов’язується надавати іншій стороні правову інформацію шляхом електронної передачі документів, дотримуючись встановлених міжнародні стандартів засобів комутації повідомлень і пакетів для відкритих систем, або шляхом надання іншій стороні офіційних текстів правових актів на паперових носіях. Передбачалося, що інформація, одержана однією зі сторін у ході співробітництва, може бути передана третій стороні тільки за умови згоди сторони, яка передала цю інформацію.

Міністерству закордонних справ України доручено довести до відома уряд Росії про припинення дії даного документа.

Як інформувала “Новинарня“, 6 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією з 1 квітня 2019 року. 10 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про припинення дії “великого” договору з РФ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна