Порошенко пообіцяв не пускати на вибори спостерігачів з Росії

 

Президент Петро Порошенко пообіцяв віддати наказ Державній прикордонній службі України не пускати спостерігачів із Росії на українські вибори у 2019 році.
Про це він заявив під час програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV ввечері 4 лютого, відповідаючи на запитання, що робити в разі, якщо росіяни прибуватимуть на вибори в Україну як спостерігачі від міжнародних організацій.

“Я як президент України віддам наказ, як верховний головнокомандувач, Держприкордонслужбі України не пустити [спостерігачів від РФ]. І гарантую вам і українському народу, що наказ верховного головнокомандувача буде виконаний”, – заявив глава держави.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін раніше попередив, що Україна не має наміру приймати заявки від російських спостерігачів ОБСЄ на виборах.
Група народних депутатів зареєстрували законопроект, аби офіційно заборонити присутність російських спостерігачів на виборах в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна