Окупанти посилюють контроль на КПВВ, щоби чоловіки не втекли від “мобілізації”

 

Російська окупаційна влада посилює пропускний контроль на КПВВ, щоби не допустити відтоку чоловіків, які підлягають “мобілізації”.

Про це заявив на брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МОУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російська окупаційна влада розгорнула активну інформаційну кампанію на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей з метою підвищення мобілізаційного потенціалу за рахунок місцевого населення”, — зазначив Мотузяник.

Інформаційні заходи окупантів, за його словами, супроводжуються регулярними повідомленнями про переміщення військової техніки ЗСУ для начебто “подальшого проведення наступальних дій”. Здійснюється залякування людей “фізичним знищенням населення Донбасу” українською владою.

Однак, за інформацією розвідки, вказані заходи агресора призводять до зворотної реакції населення, що полягає у поширенні бажання виїхати з тимчасово окупованих територій та ухиленні від проходження служби в підрозділах окупаційних військ. У відповідь російська сторона посилила пропускний режим з метою недопущення відтоку мобілізаційних ресурсів (осіб чоловічої статі) з “ДНР/ЛНР”.

Мотузяник нагадав, що у зв’язку з важкими умовами перетину лінії розмежування на одному з КПВВ на території “ЛНР” померло три цивільні особи (чоловіки) під час проведення допиту представниками так званого “МДБ”.

Читайте також:
“Для пригнічення страху”: Росія постачає бойовикам на Донбас психотропні речовини, — розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна