До ПЦУ себе відносять 44% православних українців, – соціологія

 

Понад дві третини українців відносять себе до православного віросповідання, з них переважна більшість називають себе вірянами помісної Православної церкви України (ПЦУ).
Як інформує “Новинарня“, такими є результати свіжого соцопитування, проведеного в другій половині січня консорціумом “Социс”, КМІС і Центр Разумкова.

За цими даними, православними себе назвали 70,7% українців, “просто християнами” – 8,8%, греко-католиками – 6,9%, римл-католиками – 1,3%, прибічниками протестантських або євангелістських церков – 1,0%.

До нехристиянських віросповідань (іслам, іудаїзм, буддизм тощо) віднесли себе 0,4% опитаних.

Не відносять себе до релігійних віросповідань 9,5%.

На запитання “до якої православної церкви ви себе відносите?” отримано такі відповіді: ПЦУ (митрополит Епіфаній) – 43,9%, “я просто православний, без конфесії” – 38,4%, УПЦ МП (митрополит Онуфрій) – 15,2%. Відмовилися відповідати 2,5%.

Дослідження проводилося з 16 до 29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній (Центр соціальних і маркетингових досліджень “Социс”, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова). Вибірка – 11 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей), для населення, старшого за 18 років. Статистична похибка дослідження: +/- 0,9%. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Читайте також:
Несподіваним лідером президентських рейтингів став Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна