Росія розгорнула бригаду “Іскандерів” за 250 км від України, – МОУ

 

Російська армія на Кубані, за 250 км від кордону України, розгорнула ракетну бригаду з 12 пусковими установками комплексів “Іскандер-М”, ракети яких можуть мати на озброєнні ядерні боєголовки дальністю дії до 500 кілометрів.

Про це йдеться у відповіді Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України на інформаційний запит УНІАН щодо даних американських ЗМІ про розгортання в безпосередній близькості до українсько-російського кордону такого типу озброєння.

“За результатами опрацювання запиту про нарощування Російською Федерацією військового угруповання поблизу державного кордону України, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України та в межах відкритої інформації, повідомляється наступне: в районі населеного пункту Краснодар (250 км до кордону з Україною) розгорнуто ракетну бригаду, на озброєнні якої знаходяться ракетні комплекси “Іскандер-М” (12 пускових установок)“, – йдеться у відповіді Міноборони.

Раніше, 11 грудня 2018 року, американський телеканал Fox News з посиланням на супутникові знімки, зроблені компанією Imagesat International, повідомив, що Росія в Краснодарі розгорнула ракети й пускові установки “Іскандер”.

Читайте також:
Росія поставила на кордоні з Україною ракетні бригади з “Іскандерами”, – Турчинов

Росія розмістила “Іскандери” під Калінінградом на постійній основі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна