Росія поставила на кордоні з Україною ракетні бригади з “Іскандерами”, – Турчинов

 

Протягом останніх двох років Росія розбудувала потужну військову інфраструктуру вздовж кордонів з Україною, стягнула війська та чотири ракетні бригади. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив під час панельної дискусії в рамках експертного форуму в Києві, повідомляє УНІАН.

“Основна ударна сила є на сході – 8-ма армія південного військового округу ЗС РФ. Але вони вважають, що цього недостатньо і в резерві цієї армії знаходяться 49-та та 58-ма армії південного військового округу ЗС РФ”, – зазначив Турчинов.

За словами секретаря РНБО, на півдні над Україною “нависає” 20-та армія західного військового округу ЗС РФ і в резерві вони мають 1-шу танкову армію.

“Вздовж наших кордонів розташовані чотири ракетні бригади, які мають на своєму озброєнні потужні, сучасні ракетні комплекси “Іскандер”. С-400, що розташовані в Криму, можуть знищувати повітряні сили практично по всій території нашої країни. Ракетні бригади можуть наносити удари по будь-якій точці, розташованій в нашій країні”, – уточнив він.

Читайте також:
В МОУ розповіли, як Росія наростила війська та озброєння в Криму за чотири роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна